Joost likes Jos!

joost_jos1

Door Joost de Bruijn

Joost (r) likes en bewondert Jos omdat hij en zijn gehele team van de Hasselbraam om hun fantastische inzet en het harde werk. Dit mag naar mijns inziens wel eens extra onder de aandacht gebracht worden! Er wordt nogal eens vergeten hoe hard en succesvol deze mensen werken en wat voor expertise zij met zijn allen bezitten. Het is een extra bittere pil om te weten dat de overheid juist op het Speciaal Basis Onderwijs is gaan bezuiningen. Om verdrietig van te worden!

Het Hasselbraam team
Het Hasselbraam team geeft gericht onderwijs en door hun expertise weten zij exact ieder kind te bereiken en de juiste aangepaste lessen aan te bieden, zodat het beste uit ieder kind wordt gehaald en soms ook net even dat ene beetje meer. Ieder individueel kind krijgt hierdoor de juiste aandacht. Dit vergt veel inzet, goede communicatie, veel creativiteit, expertise en heel veel teamoverleg tot in de late avonduurtjes. Hierin weet Jos zijn team goed aan te sturen en te motiveren om uiteindelijk exact op alle individuele behoeftes te kunnen in spelen. Daarnaast speelt de school ook in op bepaalde actualiteiten, die bij de kinderen op een speelse en leerzame wijze onder de aandacht wordt gebracht.

joost_jos3

Project India
Zo is er een groot project over India geweest in 2011. Aan het einde van het project was er een tentoonstelling van alle creatieve werken van de kinderen, werd er door een groepje kinderen een indiaanse dans opgevoerd, was er een markt en een veiling van allerlei Indiase producten, lekkernijen, beeldjes, handwerken e.a.. De opbrengsten van alle verkopen en de veiling was bedoeld voor BenG projecten (http://www.bengprojecten.nl/). Het was erg succesvol en het was fantastisch om de kinderen trots en enthousiast te zien tijdens de afsluitingsmiddag.

Olympische spelen
Zo was er tijdens de Olympische spelen in 2012 heel erg veel aandacht voor het sport project waar ook de gehele school deel aan heeft genomen. Er zijn medailles gemaakt van klei (sommige wogen wel meer dan een kilo!), nieuwe mode ontwerpers zijn ontdekt tijdens het maken van jouw eigen Olympische T-shirt en er zijn vele Olympische Hasselbraam records verbroken met diverse sporten.

De Schatkamer
Verder zorgt de Hasselbraam voor een Brede Talent Ontwikkeling i.s.m. De Schatkamer (gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw West) en hun vakdocenten.

Door talenten te laten ontdekken door het brede na schoolse aanbod van de Schatkamer, worden kinderen getrigggerd en gestimuleerd om te kijken wat zij leuk vinden en waar eventueel verborgen talenten zouden kunnen liggen op gebieden waar tijdens de normale lestijden geen tijd voor is. Dit avontuur is voor veel kinderen heel prettig, omdat er niet altijd vanuit huis in meegedacht of geholpen kan worden. Het aanbod varieert op het gebied van sport/muziek/kunst/cultuur/communicatie/natuur en techniek e.a. Door dit te kunnen aanbieden na schooltijd, maakt het de Hasselbraam een zeer complete school waar ze tot het uiterste gaan om kinderen zoveel mogelijk op een speelse manier te laten leren, ervaren en tegelijk te motiveren en stimuleren hun talenten te ontwikkelen.

Brede Talent Ontwikkeling
Ook in kader van het Brede Talent Ontwikkeling, heeft de Haselbraam “Atelier”. De kinderen van de units worden in kleine groepjes verdeeld en gaan dan met een juf of meesters 3 lessen iets leren en doen op cultureel en/of creatief vlak. Zo is koken op de Hasselbraam een favoriete onder de leerlingen!

Er valt nog zoveel meer over al het goede werk te vertellen of voorbeelden te geven…

Tot slot
Als laatste wil ik toch nog graag even kwijt dat ik er altijd al weer naar uitkijk wanneer het weer kerstfeest op school is. Op deze avond vieren alle kinderen met hun eigen juf of meester, kerstavond in de klas. Alle kinderen zijn extra netjes gekleed, en ieder kind neemt iets te eten mee van thuis. Het aller leukste is, dat je op zo’n avond eten vanuit verschillende culturen kunt eten. Ook aan de ouders wordt gedacht, de school stelt op deze avond hun feestelijk versierde aula beschikbaar. Ouders worden uit genodigd om, net als de kinderen, gezamenlijk kerst te komen vieren, waarbij iedere ouder zorgt voor iets lekkers. Op deze avond is er geen verschil in cultuur, geloof/geen geloof of afkomst. De harmonieuze sfeer en de gezelligheid en het respect naar een ieder staat voorop en gebeurd!

Ook op het multiculturele vlak draagt de Hasselbraam dus zijn steentje bij, door te laten voelen dat we allemaal gelijke zijn en dat respect voor elkaar belangrijk is, niet alleen door het kerstfeest overigens, maar dat vond ik persoonlijk een hele bijzondere en mooie ervaring.

Jos, en iedereen van het Hasselbraam team (juffen, meesters, therapeuten, interne begeleiders, onder directrice, conciërge en alle vrijwilligers) ik ben ongelooflijk trots op jullie en in het kader van vreedzame school doe ik mijn petje af voor Jos Hemprig en zijn Hasselbraam!

—-
p.s. Uit betrouwbare bronnen heb ik mij laten vertellen dat Jos Hemprig en Abi, binnenkort heel even ruilen van werkplek. Jos achter de frituur en Abi voor de klas… dat wordt vast een hele vette boel…

Voor nog meer leuke Nieuw-Westers zie:
Like 1: Jeroen Jonkers
Like 2: Kami-Kazi
Like 3: Mustafa Akka
Like 4: Joke Kop
Like 5: Tamara Seur
Like 6: Irene Hemelaar
Like 7: Erik Bobeldijk
Like 8: Bart de Groot
Like 9: Abi

Joost_jos4

 

1 pingback on this post
Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend