Wij ‘liken’ Irene

Visagie – Tynke Jeeninga, Fotografie – La Peet Pijlgroms

 

Greengraffiti® & Nice Nieuw-West ‘liken’ Irene Hemelaar. Waarom?

Ten eerste: omdat Irene Hemelaar het meest verrassende antwoord gaf op de vraag wat haar favoriete hangplek is in Nieuw-West. Vorige week riepen we een wedstrijd uit en stelden als beloning de unieke Nice-ketting van ontwerper Marloes Duyker beschikbaar. Irene, geboren en gelukkig getogen in Osdorp, noemde het verboden vogeleneiland in de Sloterplas. Als kind roeide ze er met rubberboot en broers naar toe om er fikkie te stoken. Dat sprak tot onze verbeelding.

Ten tweede: Tegenwoordig is Irene eigenaar van Heavenly Creatures. Ze zingt, schrijft en beklimt de roze bariccaden als directeur bij Stichting ProGay, de organisator van de Amsterdamse Gay Pride. Als zangeres is ze iedere tweede zondag van de maand te bewonderen in café Saarein in de Jordaan tijdens de Nederlandstalige MeeZing. Binnenkort mét Nice-ketting, nice!

Dit is het vijfde ‘Like’ artikel in een serie van 8.
Like 1: Jeroen Jonkers
Like 2: Kami-Kazi
Like 3: Mustafa Akka
Like 4: Joke Kop
Like 5: Tamara Seur

Volgende week woensdag weer een leuke Nieuw-Wester geselecteerd door Greengraffiti® op Nice Nieuw-West, nice!

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend