Moderne kunst

Ruim driehonderd kunstwerken staan er in de openbare ruimte van Nieuw-West. Dankzij de excursies van het Van Eesterenmuseum en  Nieuw West Open zijn we over een aantal kunstwerken meer te weten gekomen. Nu wordt dat nog gemakkelijker, want het stadsdeel heeft een groot deel van de werken voorzien van een QR code. Als je die code scant met je mobiele telefoon kom je automatisch op een minisite met achtergrondinformatie.

Hoshyar Rasheed, de Kleine Kameleon. Foto: Judith Ploegman

Hoshyar Rasheed, de Kleine Kameleon. Foto: Judith Ploegman

Als je de site bezoekt zonder een code te scannen vind je een overzicht van alle kunstwerken en een kaartje zodat je je route uit kunt stippelen. Een aanrader. Zo kwam ik erachter dat er op de Alberdagracht een kunstwerk van de door mij zeer bewonderde kunstenaar Theo Jansen* te vinden is. Nice!

*Op dit moment wordt het kunstwerk van Theo Jansen opgeknapt om binnenkort op een andere locatie in Nieuw-West terug te worden geplaatst.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend