Heldenmoed op het stadsdeelkantoor

Vanavond om 19.00 uur opent de expositie ‘Het andere verhaal’ op het Stadsdeelkantoor aan de Pieter Calandlaan. De expositie toont verhalen en foto’s van moslims en joden die elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog geholpen hebben. Verhalen van heldenmoed over hoe elkaar in donkere dagen niet te laten vallen.

Leerlingen van het Hervormd Lyceum West en het Calandlyceum dragen gedichten voor die ze met hulp van de School der Poëzie hebben geschreven, speciaal voor de tentoonstelling. Spoken Word-artist Shida Khizou heeft een voordracht geschreven die ze onder begeleiding van gitarist Faouzi Latrach ten gehore zal brengen.

De expositie is tot 14 oktober in Nieuw-West te zien. Daarna reizen de foto’s en verhalen door naar het stadsdeelkantoor in Amsterdam Zuid. Hier alvast een voorproefje van hoe Shida en Faouzi samen klinken. Nice!

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend