Er is er één jarig

serveimage.ashx

Neem tussen 10.30 en 16.00 uur een kijk achter de schermen op een plek waar je liever niet langs gaat, Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Aanleiding voor de open dag van dit topinstituut is het 100-jarig bestaan. Met zo’n leeftijd feliciteren wij natuurlijk graag!

Programma
Er is vandaag van alles te doen in het ziekenhuis. Zo is er een expositie ingericht met foto’s uit de afgelopen 100 jaar en kun rondkijken bij verschillenden afdelingen. Ook mag je zelf aan de slag, zo kun je samen met onderzoekers  in het laboratorium kankercellen door digitale microscopen bestuderen of ontdekken hoe DNA wordt ontrafeld. Op de diagnostische afdelingen zijn er rondleidingen bij de MRI, CT en PET-scan en geven laboranten uitleg. De afdeling radiotherapie laat je diverse onderdelen van de bestralingsbehandeling bekijken, zoals de planning van een behandeling, de moulagekamer (ruimte waar hulpmiddelen worden gemaakt ) en een bestralingstoestel. Ook zullen de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van radiotherapie worden getoond. Er zijn diverse lezingen en je kunt speeddaten met diverse deskundigen. Het volledige programma staat op www.avl.nl/opendag.

Het Antoni van Leeuwenhoek beschikt over beperkte parkeergelegenheid. Wij gaan natuurlijk met de fiets.

Locatie: Plesmanlaan 121 – 123  1066 CX Amsterdam

Jan_Verkolje_-_Antonie_van_Leeuwenhoek

 

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend