The Kitchen, ook voor gezinnen? ***

Door Caroline Freriks.

IMG_2761

Het hippe Studenthotel lonkt. De bijbehorende Kitchen eveneens. Is deze selfservice canteen and bar ook wat voor ons? Twee puberzoons, de tijdelijk inwonende studente en ik, de moeder die een avondje niet wil koken, trotseren wind en regen om dat te ontdekken.

The Kitchen (tegenover het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis) is niet te vergelijken met de mensa uit mijn studententijd. Hier is het hipper, veelzijdiger en gastvrijer. Op het bord achter de bar staan de vis, vlees of vegamaaltijd van de dag voor 7,35 euro. Ook maakt de kok twee soorten pasta en pizza (de een met spinazie en de ander met geitenkaas, beleg dat mijn pubers niet kan bekoren) en is er noodle soep. Bij onze bestelling aan de bar krijgen we een pieper mee die na een klein kwartiertje bromt en rood oplicht. Naar de uitgeefbalie jongens! Daar wachten twee forse porties pasta met kip en pesto voor de zoons. De fish-stews zijn voor de studente en mijzelf.

Vintage zitjes
Best origineel, vindt de studente de fishstew, en lekker ook. ‘Als ik hier in de buurt zou wonen zou ik hier wel vaker eten,’ zegt ze. Haar vriendinnen die deze avond in de VU-mensa eten laten via whats app weten dat de maaltijden daar weliswaar de helft van de prijs zijn, maar dat smaak en sfeer niet veel voorstellen. Bij The Kitchen is dat dik in orde. De ruimte heeft iets industrieels en is ingericht met lange houten tafels en banken, sobere verlichting en vintage zitjes. De maaltijden zijn origineel en prima.

Uit de toon
‘De meeste mensen die hier eten zitten in het Studenthotel,’ vertelt het aardige meisje achter de kassa. ‘We zien weinig mensen uit de buurt.’ Wij vallen als gezin inderdaad wat uit de toon. De jongens vinden de pasta met kip en pesto oké, maar gaan liever naar De Italiaan om de hoek zeggen ze. Mijn fishstew is prima. The Kitchen is ’s avonds meer mensa, dan restaurant. De cappuccino is overigens heerlijk. Ik kom hier overdag nog eens terug voor een koffie en een broodje, en dan met een vriendin.

Locatie
Jan van Galenstraat 335
1061 AZ Amsterdam
www.thestudenthotel.com

IMG_2755

 

IMG_2766

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend