Wij Willen Wind!

pinwheel-rwb-BMOp allerlei plekken slaan mensen de handen ineen om samen te werken aan duurzame energie. In Nieuw-West kun je je sinds kort aansluiten bij de Werkgroep Wind van Amsterdam Energie, een energiecoöperatie in opriching waar je duurzame energie kunt afnemen.

Eigen windmolen
Werkgroep Wind van Amsterdam Energie wil in Nieuw-West zelf energie opwekken door middel van een eigen windmolen. Zo weet je waar je energie vandaan komt en wordt je medebaas over je eigen duurzame energie.

Morgen bijeenkomst
Wil je ook windenenergie uit eigen buurt ga dan morgenavond naar de eerste bijeenkomst van Werkgroep Wind om samen te kijken hoe je windenergie samen met je medebewoners het best kunnen realiseren. Wil je ook meewaaien en meedenken? De bijeenkomst is in de Honingraat, Slotermeerlaan 103. Inloop vanaf 19:30, start 20:00.

Over een eigen windmolen
Wind is een zeer krachtige energiebron. Om de energieproductie van één windmolen te evenaren, moet je ongeveer 6.000 zonnepanelen plaatsen. Om een beetje vaart te maken met de overgang naar duurzame energie kunnen we daarom niet om wind heen. Wind is momenteel de schoonste, goedkoopste en veiligste manier om de CO2-uitstoot te verminderen. Om nu al duurzame energie te kunnen leveren werkt Amsterdam Energie nauw samen met de Duurzame Energie Unie (DE Unie), Texel Energie en de Windunie.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend