Pluggen in Nieuw-West

Door Fleur Teitink & Vivienne Bolsius.

plug_de_dag

Ze noemen zichzelf werkende stadsnomaden of pluggers en de afgelopen maand hadden wij van Amsterdam Smart City de eer om in de molen van Sloten samen te werken met deze nieuwsgierige professionals van PLUG de dag. Het plug de dag netwerk bestaat uit allemaal werkende mensen die het leuk vinden om één dag in de week eens in een andere werkomgeving te zitten, met andere mensen en op een andere locatie.

Het idee voor plug de dag ontstond 3,5 jaar geleden bij Jetske, Eelke en Martine, drie Amsterdammers die veel aan het reizen waren voor hun werk. “We dachten zou het nou niet leuk zijn als we af en toe gewoon op de fiets naar ons werk zouden kunnen” vertelt Martine. “We gingen eerst op zoek naar leegstaande panden, maar kwamen al snel op het idee dat het veel leuker was om bij bestaande organisaties te werken.”

Inmiddels is Plug de dag uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 500 mensen. Iedereen is welkom op woensdag, de vaste PLUG dag. En het leuke is dat de pluggers zich tijdens de lunch buigen over een vraagstuk van de organisatie waar ze te gast zijn. Zo hielpen ze ons met de vraag ‘hoe we samen met de bewoners van Nieuw West projecten in de buurt kunnen opzetten om de wijk samen een stukje mooier te maken.’ De pluggers adviseerde ons om ons grote netwerk en onze kennis op gebied van energie en ict te gebruiken om ideeën van mensen uit de wijk verder te brengen. Met als belangrijke voetnoot dat dat Nieuw Westers zelf eigenaar van hun eigen idee blijven.

‘Pluggers’ aan het werk in de molen van Sloten
Vind jij het ook leuk om af en toe ergens anders te werken? Of wil je de pluggers uitnodigen bij jouw organisatie? Ga dan naar: www.plugdedag.com Vele Buurthuizen, sportverenigingen, jonge ondernemers en zelfs de Daklozenkrant gingen je al voor. De pluggers hielpen hen onder andere met missies scherp krijgen, nieuwe sponsors vinden en vrijwilligers te ondersteunen. Want zoals de Pluggers het zeggen: “het werken met stadsgenoten verbindt en inspireert.”

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend