Waar&Huis maakt gesprekken los *****

Door Caroline Freriks.

IMG_3152

De aantrekkingskracht van Waar&Huis in Nieuw-Sloten is na een week al duidelijk. Als ik aan het einde van de dag binnen loop, is de stemming aan de lange community-tafel uitgelaten. Het werkt. Waar&Huis maakt gesprekken los.

Taart van de buurvrouw
Fotograaf Thomas Heere is net bezig zijn foto’s op te hangen. Mooie zwart-grijs-witte stillevens die hij met een zelfgebouwde camera schiet, en nu bij Waar&Huis aanbiedt. ‘Vanochtend was er cheesecake, en Bojo, Surinaamse feesttaart,’ vertelt Brigit Vermeulen, een van de twee initiatiefneemsters. ‘Morgen hebben we weer andere taarten.’ Je kan hier koffie drinken met door buurtbewoners gebakken taart erbij. En mooie producten kopen. De meeste spullen zijn van ontwerpers, kunstenaars en ondernemers uit Nieuw-West.

Ander leven voor zeep en rompertje
Ik zie door Ida gebreide shawls en mutsen in een bak, op een jaren vijftig dressoir staat fijn aardewerk van Yvon Visser uitgestald. In de hoek hangen grote kleurrijke tassen. Heel leuk en verrassend vind ik de tafel met leuke kleinoden. Rompertjes in wit en grijs van Zeeman, 1 euro per stuk. Dropjes van de apotheek, en zeep van de Albert Heijn. Met een touwtje er omheen en een mooi label krijgen deze producten een ander leven. Net als de bungelende grijze en witte theedoeken aan een rekje. ‘De prijs is hetzelfde als in de winkel waar de producten vandaan komen,’ vertel Hélène Bergmans. ‘We willen ze zo een andere uitstraling geven.’

Morgen open voor ontbijt
Waar&Huis wil positieve energie geven aan winkelcentrum Belgiëplein. Dat lijkt goed te lukken. Alle ondernemers van het plein waren hier vorige week op de feestelijke opening. De drempel is laag en de deur staat open. Mensen komen makkelijk binnen, maken een praatje, benieuwd naar wat er gebeurt. Daar gaat Waar &Huis over. Na een praatje, koop ik wat lekkernijen. Eco cranberry jam van Home Meed en een flesje olijfolie uit Umbrië (van de ex van Brigit). Morgen is Waar&Huis open voor een ontbijt. Als ik in de buurt zou wonen, zou ik erheen gaan.

www.facebook.com/waarenhuis

IMG_3127IMG_3162IMG_3129IMG_3159

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend