Als winnaar naar de Groene van Amsterdam

Door Emma Koster

baukje

Op 11 mei was de Groene van Amsterdam in Nieuw-West, de eerste gecrowdfunde marathon van Nederland. Smart Nieuw-West steunde de marathon en verlootte het sponsorpakket bestaande uit een startbewijs, diner en hotelovernachting. De gelukkige winnaar was Baukje Reitsma, op de foto met nummer 1476. Smart Nieuw-West vroeg haar naar haar ervaringen:

“Een belangrijke reden voor mij om mee te doen was dat de marathon plaatsvond in mijn eigen stadsdeel, Nieuw-West. Vaak komt dit stadsdeel slecht in het nieuws terwijl er zoveel mooie plekken zijn en interessante mensen wonen. Kortom, een mooie manier om de schoonheid van het stadsdeel te laten zien! De organisatoren hebben het geld voor de organisatie van de gecrowdfund. Zo kwam er niet alleen geld binnen, maar ontstond er ook een groot draagvlak. Wat mij opviel tijdens de loop was de gezellige sfeer. Veel mensen leken elkaar te kennen en maakten een praatje met elkaar.

Mijn eerste 10 km
Goed, leuk die persoonlijke ambities van mij en de lofzang over positieve initiatieven in Nieuw-West, maar het hardlopen is nog geen expertisegebied voor mij. Als beginnende loper worstelde ik nog behoorlijk met trainen en mijn voorbereiding was dan ook niet optimaal. Hoe dan ook was ik vastbesloten om de 10km uit te lopen. Door het weer had ik verwacht dat de loop nog een level zwaarder zou zijn. Dit viel gelukkig mee. Toen ik mijn eigen tempo had gevonden voelde de regen ook juist wel verfrissend en genoot ik van de extra zuurstof in de lucht. Uiteindelijk is mijn eerste 10 km, behoorlijk goed verlopen.

Fundraisers diner bij Hotel Buiten
Het fundraisers diner was bij het prachtige Hotel Buiten. Ik vind Hotel Buiten een interessant project omdat het echt vanuit niets is opgebouwd en het elk jaar groeit. Begon het met een grote houten keet, inmiddels staat er een aparte container bij die omgebouwd is tot bar en zijn er verscheidene strandhuisjes. Over de kwaliteit van het eten had ik goede dingen gehoord, dus ik was erg benieuwd. Uiteindelijk vond ik de avond erg gezellig en knus. Gedurende de avond heb ik met verschillende mensen gesproken over hun betrokkenheid bij de Groene van Amsterdam en hun werk. Leuk om mij eens in een totaal andere setting van mensen te begeven. Het eten was verrukkelijk en de wijn en sfeer maakten het tot een fijne avond.”

Smart Nieuw-West hoopt dat iedereen een leuke dag heeft gehad en kijkt uit naar volgend jaar!*

*Uit betrouwbare bron staat de 2e editie van de Groene van Amsterdam in de steigers, zie ook https://www.facebook.com/degroenevanamsterdam?ref=hl en uit betrouwbare bron weten we dat Baukje meedoet aan de looptrainingen op maandagavond bij AAC, nice!

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend