Workshop waterdiertjes

dieren-sloot
Zaterdag 3 juni kun je, met schepnetje en loep, op zoek naar wat er leeft in onze slootjes en vijvers op Tuinpark Eigen Hof. Leuk voor kinderen …. en volwassenen, want je weet ‘wie het kleine niet eert …. ‘ 🙂

Leven onder water
In de workshop laten tuinbezitters Noemie Smit en Rosa Smit (biologe) zien dat er heel veel soorten leven onder water te vinden zijn – als de waterkwaliteit goed is. Dus van watervlooien, libellenlarven en schaatsenrijders tot waterslakken, wantsen en kokerjuffers. We zijn benieuwd of we op ons tuinpark de juiste omstandigheden hebben voor een gezond waterleven!

Na een korte inleiding over wat we in het water kunnen verwachten gaan we erop uit met schepnet, glazen potjes en loepjes om de gevonden dieren te kunnen determineren en van heel dichtbij te kunnen bekijken. Na afloop zetten we ze natuurlijk weer terug.

Kom je ook naar de workshop?
Datum: 3 juni op
Locatie: Tuinpark Eigen Hof, Sloterweg 1173
Aanvang: 13.30 uur in het clubhuis.
Aanmelden via mail: eigenhofnatuurlijktuinieren@gmail.com

18555136_10209474094511043_822029988_n

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend