Wildplukwandeling in het Sloterpark

Het is zomer dus de tijd van overvloed. Eetbare planten staan in bloei en bessen beginnen rijp te worden. Wil je wel eens weten wat er allemaal te eten en te plukken is in je eigen buurt?  Tijdens deze wandeling, op zaterdag 14 juli,  gaan we op zoek naar eetbare planten in de buurt van de Sloterplas. Denk aan watermunt, brandnetelzaad (ja dat kun je eten) en look-zonder-look.

We zullen verschillende planten tegenkomen, waarbij we kijken hoe je ze kan herkennen, welke eetbaar zijn, of het verantwoord  is de plant te plukken en natuurlijk hoe je ze kan bereiden. We wandelen aan de oostoever van de Sloterplas.

School of Nature
De wandeling wordt gegeven door Bastiaan van School of Nature. School of Nature organiseert verschillende activiteiten om mensen in contact te brengen met de natuur. Zo kun je in de winter bij hen een workshop fermenteren volgen.

Tijd en locatie
De wildplukwandeling is op zaterdag 14 juli en begint om 10:30 uur, we verzamelen dan op de stoep  bij Broedplaats HW10, Hendrik van Wijn straat 10, in Slotervaart.  De kosten zijn 10 euro p.p.  Aanmelden voor de wandeling kan bij Bastiaan van School of Nature:: bastiaanveenman@gmail.com.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend