Frisse lucht graag!

Amsterdam_Ringweg_A10_matrixborden_20090516Door: Casper Donker

Informatieavond luchtkwaliteit rond de A10-West: laat je informeren en praat mee!

De wijken rond de ring A10-West zijn dynamisch en vitaal. Waar veel mensen wonen, werken en naar school gaan, is bereikbaarheid belangrijk. Maar intensief verkeer heeft een schaduwzijde: woningen, scholen, speelplaatsen en sportvelden worden omgeven door drukke verkeersaders. En uitlaatgassen, met daarin schadelijke stoffen zoals fijnstof en roetdeeltjes, zijn notoire veroorzakers van gezondheidsklachten. Ze vergroten de kans op long-, hart,- en vaatziekten.

Als buurtbewoners vinden wij dat onze gezondheid met stip op 1 hoort te staan. Wij willen samen met zoveel mogelijk bewoners, ook uit andere stadsdelen, bij de gemeente en het Rijk aandringen op maatregelen die de lucht gezonder maken, en niet vuiler. Zo moet de snelheid op de ring West terug naar 80 km/u. Dat scheelt minder dan een minuut reistijd, en maakt de Amsterdamse lucht schoner.

Sluit je aan en kom morgen naar de voorlichtingsavond van Gezonde lucht in Amsterdam West!

En teken de online petitie op http://www.milieudefensie.nl/luchtkwaliteit/petitie

Programma:
• informatiefilm
• uitleg van GGD
• wat kunnen we doen
• stel vragen aan een milieudeskundige (IMSA)

Wanneer: Woensdag 23 januari
Waar: 20.00 – 22.00 uur
7e Montessorischool, Nachtwachtlaan 35

Mail voor meer informatie naar: gezondeluchtwest@gmail.com
Of kijk op facebook: Gezonde lucht in Amsterdam West

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2023 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend