De Siermarkt blijft, nice!

Door Jeroen Mirck

Wist je dat Nieuw-West een weekmarkt heeft waar retail-experts uit het hele land naartoe komen om de kunst af te kijken? Jazeker, de Siermarkt is een begrip. Klein van opzet, met een strenge selectie van standhouders en echt gerund door de ondernemers zelf. In 2010 gestart als pilot van het landelijke project ‘De Markt van Morgen’ en sinds vandaag na drie jaar ‘proefdraaien’ eindelijk verzekerd van een vaste plek voor de lange termijn: elke woensdag aan het Sierplein.

Kwaliteit, geen kwantiteit
Al drie jaar lang haal ik elke woensdagmorgen vers brood op de Siermarkt. Ideaal, want ik woon aan het plein en heb de markt aan mijn voeten. Meestal maak ik dan ook meteen een rondje en haal ik boerenkaas, versgebakken stroopwafels en gezouten noten. Uiteraard kun je ook op de markt terecht voor een goed stuk vlees en vers gevangen vis. Geen eindeloze reeks stands, maar een dertigtal ondernemers, zonder doublures. Kwaliteit, geen kwantiteit. Kleinschalig en knus.

Zelfstandige markt
De Siermarkt is zo bijzonder omdat het de eerste zelfstandige markt van Nederland is. Niet de gemeente is de baas, maar de ondernemers zelf. Die eigen verantwoordelijkheid leidt tot een uniek attractie voor Nieuw-West. Ik ben er trots op dat ik deze markt als deelraadslid en als bewoner kan steunen, want het is echt een toegevoegde waarde voor de wijk. Sterker nog: zelfs van buiten het stadsdeel komen mensen naar deze gezellige markt toe, inclusief dus de retail-experts uit het hele land. Kom ook eens langs, nice!

DSC00933

IMG_2774

IMG_2781

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend