De kleine dingen

Door Kamal Bergman

Op 24 augustus regende het in Nieuw-West. Men kon surfen door de straten in west en zuid. Ik geniet van regenbuien, windvlagen en het onweer. De zon was in overvloed aanwezig deze zomer, heerlijk. Herinnert u zich 4 en 5 mei nog? Het waaide als een gek in Nieuw-West. Als ik ergens van kan genieten dan zijn het wel grote bomen, met veel blad, die dansen in de wind. Tegenover het Van Eesteren museum bij de Vlugtlaan ligt een park en daar staan een aantal van die grote bomen.

Het geluid van wind door de bomen
Net voor de zomer, midden in de lente, heb ik de buurt zien veranderen in een groen, geel, rode oase van bomen, planten en bloemen. Het maakte bijna niet uit waar ik in Nieuw-West was, het was er groen en alles bewoog door zuchten van wind. Ik heb dat altijd enigszins mysterieus gevonden. Het geluid van de wind door die bomen. Iets geruststellends en tegelijk lijkt het of er een enorme storm overgaat, iets dat onrust brengt.

Hoe heet dat beestje op de foto?
Ik fotografeerde een blad bij ons in de tuin. Nu ben ik geen bioloog, maar het behoeft geen getraind oog te zijn, te zien dat de natuur zoveel complexiteit en verfijnde producten genereert. Ik weet trouwens niet hoe dat beestje heet dat op blad zit op bovenstaande foto. Iemand?

Oudewijvenzomer
Over aan aantal dagen begint de oudewijvenzomer. Een periode van ongeveer begin september tot midden november. Deze tijd van het jaar vind ik het fijnst. Je ruikt en voelt de verandering. Hoewel het heel erg warm kan zijn zit er toch al iets in de lucht. Luistert u eens naar Indian Summer van The Doors. Dat heerlijke zweverige nummer waarin de zomer nog volop leeft en aanwijzingen geeft voor een nieuw seizoen.

De Drive in Nieuw-West
De eerste zomer voor mijn partner en ik in Nieuw-West. De verscheidenheid aan planten en bomen en bloemen heeft me echt verbaast. Om blij van te worden en dat is juist wat diversiteit doet. Zo ook de mensen in Nieuw-West. Hoe langer ik er woon, hoe meer mensen ik zie en hoe meer verschillende mensen ik zie. Deze zomer zaten ze op banken, lagen ze in verschillenden parken en aan het water bij de Sloterplas. Er wordt verbouwd, geleefd, geleerd en gedeeld. Ik voel een drive in Nieuw-West, die alleen nog maar sterker wordt. Als een boom, die langzaam tot wasdom komt en rustig wacht op nieuwe stromen van lucht. Een zomer zoals deze mag ons stadsdeel elk jaar komen bezoeken. Geniet nog van de oudewijvenzomer.

kamal2

 

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend