Overtoomse Veld in trek

image-2Precies een jaar geleden gingen mijn vrouw en ik kijken bij een woning in een zijstraat van de Derkinderenstraat. Wij kenden de buurt totaal niet, maar we hadden een goed gevoel bij dit avontuur. De toenmalige bewoonster van de woning gaf ons een rondleiding door de wijk. Ze vertelde ons dat de wijk aan de vooravond stond van een flinke metamorfose.

Een boel veranderingen
Inmiddels wonen we hier alweer een half jaar, en zijn we al getuige geweest van een boel veranderingen. Het lijkt wel alsof de gemeente er haast bij heeft. Er worden zoveel bouwplannen aangekondigd dat het bijna niet meer bij te houden valt. Dat moet de gemeente ook hebben gedacht. Gisteren, op dinsdag 25 oktober, werd er in de Van Eesterenzaal aan de Jan Tooropstraat een informatie-avond gehouden. Het doel was om de buurtbewoners kennis te laten maken met aanstaande bouwprojecten. En om veel, heel veel vragen te beantwoorden.

Plaats maken voor appartementen
De opkomst was bijzonder hoog. De zaal was uitgerust met standjes van verschillende projectontwikkelaars. En na een kort openingspraatje van bestuurscommissielid Ronald Mauer wisten de bezoekers de stands massaal te vinden. Er was veel aandacht voor nieuwe bouwprojecten. Zoals Mauer in de opening al vertelde is de wijk Overtoomse Veld in trek. De huizenprijzen stijgen en er is meer vraag dan aanbod. Daar gaat verandering in komen. Met name rondom het August Allebéplein gaat er veel gebouwd worden. Het basketbalveldje en het tuintje naast VLLA hebben over een paar jaar plaats gemaakt voor appartementen. Rond de Karel Klinkenberg kun je binnenkort zelf een huis laten bouwen. Maar gelukkig is er ook genoeg aandacht voor de leefomgeving. Begin 2018 wordt er een nieuw park opgeleverd dat langs de metro loopt, van Lelylaan tot aan de Jan Evertsenstraat.

In de Derkinderschoenen
Sommige projecten staan nog in de Derkinderschoenen. Er wordt nagedacht over het toegankelijker maken van de wijk vanaf de Nachtwachtlaan. Hoe de tunneltjes vriendelijker en lichter kunnen overkomen. En in het complex waar nu tijdelijk de Lidl zit aan het August Allebéplein, wordt gedacht aan het realiseren van een hotel. De bezoekers worden dan ook steeds gevraagd om mee te denken.

Nieuw en nogal blank
Samenvattend was dit een erg informatieve avond. Het was ook leuk om buurtbewoners te ontmoeten uit de verschillende delen van de wijk. Er waren veel jonge bezoekers die duidelijk nieuw waren en nog niet lang in de wijk wonen. Wat wel opviel was dat het publiek nogal blank was, terwijl de wijk behoorlijk multicultureel is. Wellicht is dit een voorbode van hoe de wijk er over pakweg vijf jaar er uit gaat zien.

Door Roy

image-3august_allebe_plein2image-1image

 

Jouw reactie toevoegen

Please enter your name

Naam invullen is verplicht

Please enter a valid email address

Een e-mailadres invullen is verplicht

Please enter your message

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend