Van Eesteren Museum crowdfundactie voor klimtoestel Aldo van Eyck

Met de komst van het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas zit er beweging in de Westelijke Tuinsteden. Maar het kan nog actiever en fraaier.

Om het nog mooier te maken rondom het Van Eesteren Paviljoen initieert het Van Eesteren Museum een openbare beeldentuin, met bijvoorbeeld prachtige beelden uit de jaren 50 en 60. Voor de plaatsing van het eerste kunstwerk, die dreigt te verdwijnen door wijkvernieuwing, vraagt het Van Eesteren Museum  jouw hulp.

Het allereerste kunstwerk wordt een origineel klimtoestel van architect Aldo van Eyck. Het is een bijzonder exemplaar met klimtorens en duikelrekken. Iedereen, jong en oud, kan er plezier aan beleven. Met genoeg steun van het publiek krijgt het een prominente plaats op het plein vóór het Van Eesteren Paviljoen.

Crowdfund via voordekunst.nl
Om het speeltoestel te kunnen redden en op het plein voor het paviljoen te krijgen, is het Van Eesteren Museum een crowdfundactie gestart via voordekunst.nl. Er is € 6.000 nodig voor het opknappen, plaatsen van het toestel en voor de aanleg van een veilige ondergrond.

Help mee en doe ook een bijdrage
Meehelpen om de beeldentuin te starten en het klimtoestel van Aldo van Eyck te redden, kan op verschillende manieren. Er kan een bedrag worden gedoneerd op voordekunst.nl in ruil voor diverse beloningen, waaronder een kopje koffie in het paviljoen, een Van Eesteren frisbee of een Sloterplas rondvaart. Maar u helpt ons ook door uw vrienden, familie en kennissen te vertellen over deze bijzondere crowdfundactie.

Filmpje met Suzanna Jansen
Suzanna Jansen, auteur van onder meer Het pauperparadijs en Ondanks de zwaartekracht, groeide op in Nieuw-West en speelde als kind veelvuldig op de klimtoestellen van Aldo van Eyck. Zij helpt graag mee met deze crowdfundactie. In een leuk filmpje vertelt zij over het reddingsplan en de crowdfundactie. Ga voor het filmje en meer informatie naar www.voordekunst.nl/beeldentuinsloterplas of naar de Facebookpagina van het Van Eesteren Museum.

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend