Maak de Museumnacht mee aan de Sloterplas


Activeer je intuïtie van licht lucht en ruimte, prikkel je perceptie en start je Museumnacht aanstaande zaterdagnacht aan de Sloterplas. Het Van Eesteren Museum heeft de deuren van haar paviljoen open van19.00 tot 02.00 uur voor een bijzonder programma. Er is lichtkunst van Martin Boverhof, voorstellingen van ZID Theater en ‘Paperwork’ performances van kunstenaarscollectief Between Twohands. Ook is er een raamkunstwerk te zin in het café gedeelte van Johanna de Haan.

Programma
19:00 – 20.00 uur: Lichtkunst van Martin Boverhof
20.00 – 22.00 uur: Paperwork door BetweenTwoHands (ongeveer 7x a 18 min)
23.00 – 00.15 uur: Lost City door ZID theater (2x 30 min)
23.00 – 02.00 uur: Lichtkunst van Martin Boverhof
Doorlopend: Raamkunstwerk in café van Johanna de Haan

Trailer Paperwork A theatrical paper installation inspired by FRANZ KAFKA from BetweenTwoHands on Vimeo.

Over de deelnemers
Kunstenaarscollectief BetweenTwoHands (Erin en Gosia) voert hun intrigerende performance ‘Paperwork’ uit, letterlijk met papierwerk. Het gaat over de kantoorklerk Frans Kafka die te midden van de alledaagsheid uitvluchten vond in briljante ideeën in zijn hoofd, maar dat schuurt tegelijkertijd ook weer met de beperkingen van het alledaagse bestaan. Zie: http://www.betweentwohands.com

Martin Boverhof is media kunstenaar en zal met beamers projecteren op de tentoonstellingsblokken. Zijn werk Interference komt het dichtste bij wat hij op maat voor Museumnacht maakt. Door dit in de ruimte te projecteren met een soundscape verandert de beleving van de ruimtelijkheid. Zie: https://vimeo.com/martinboverhof

Johanna de Haan installeert volgende week een kleurrijk raamkunstwerk in het café op basis van een intuïtieve tekening van de ‘oergeul’ waar de Sloterplas een ‘nevengeul’ van is. Door haar werk vervaagt de scheiding tussen binnen en buiten. Zie haar website voor voorbeelden http://www.johannadehaan.nl

Het ZID theater voert hun voorstelling Lost City kunnen uit in samenhang met het werk van Martin. Deze voorstelling is gebaseerd op de vaste tentoonstelling in het museum over Cornelis van Eesteren en het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam. Het gaat over de zoektocht van mensen die in de stad wonen; hun relatie ermee en tot elkaar en het veranderen van denkpatronen. Zie: https://www.zidtheater.nl

Tickets en toegang
Toegang en tickets voor de Museumnacht zijn verkrijgbaar via www.museumnacht.amsterdam/tickets

 

 

Sponsors

Van HogenbirkBaba Anousch

Nice Nieuw West © 2024 All Rights Reserved | Powered by TwelveTrains

Disclaimer: Aan deze website kunnen geen rechten worden verleend